Traktamente Arlanda 2020

Om du ska på tjänsteresa till Arlanda kan det vara bra att ta reda på aktuellt traktamente för resor till Sverige. Skatteverket reglerar varje år gränsen för traktamente för alla länder i världen. De belopp som är satta för Sverige och övriga länder begränsar det maximala beloppet som en arbetsgivare kan betala ut till en anställd utan skatteplikt. Vid resa till exempelvis Arlanda är tanken att traktamentet ska täcka de ökade levnadskostnader som uppstår i och med resan, exempelvis för restaurangbesök och vardagliga småutgifter.

För 2020 har Skatteverket beslutat om ett maximalt traktamente på 240 svenska kronor per dag för resor till Arlanda då det är det maximala traktamentet för resor till Sverige. Om du under din resa till Arlanda även kommer att besöka andra städer i Sverige är traktamentet detsamma även för dessa städer. Däremot om du kommer att besöka närliggande länder i Europa eller andra delar av världen så behöver du även ta reda på aktuellt traktamente för dessa länder.

I Arlanda, och hela Sverige för den delen, används valutan Svensk krona som betalningsmedel. Innan en resa till Arlanda kan det vara bra att ta reda på aktuell valutakurs (växlingskurs) för Svensk krona. Valutakoden för Svensk krona är SEK, vilket är bra att veta när du söker aktuell valutakurs för Svensk krona.

Ett tips är att en sökning på Google enligt nedan ger aktuellt värde på 1 SEK inför din resa till Arlanda.

1 SEK to SEK

Du kan självklart även omvandla andra belopp i Svensk krona till svenska kronor på samma sätt.

10 SEK to SEK

100 SEK to SEK

100 SEK to SEK